Allergietest

Haarverf kan sterke allergische reacties veroorzaken, voer daarom eerst een allergietest uit voordat u uw haren kleurt of blondeert. Heeft u in het verleden een tijdelijke tatoeages met zwarte henna laten zetten is de kans op allergische reacties verhoogt.

Gebruik geen haarverf indien:
– U een uitslag op uw gezicht heeft of als uw hoofdhuid gevoelig, geïrriteerd of beschadigd is.
– Als u in het verleden een allergische reactie hebt bemerkt na het gebruik van haarverf
– Een tijdelijke tatoeage met zwarte henna in het verleden bij u een allergische reactie heeft uitgelokt.

Een allergietest is slechts een voorzorgsmaatregel. Let u erop, dat zelfs na het doorvoeren van een allergietest er geen garantie bestaat dat er geen allergische reactie optreedt indien u uw haren kleurt of blondeert.

De allergietest:

Voer 48 uur voordat u het product wilt gebruiken een allergietest uit. Doe dit ook indien u in het verleden reeds ervaringen met haarverf/kleuring/blondering heeft opgedaan. Voer de allergiestest uit in de elleboogholte op een oppervlakte van 1 vierkante cm. Neem 1 theelepel haarverf uit het sachet, meng dit met 1 afgestreken theelepel van de tube kleur of blondeercrème en meng dit met een plastic lepeltje. Gebruik daarna een wattenstaafje om een kleine hoeveelheid van het mengsel op de huid in de elleboogholte aan te brengen. Laat dit 45 minuten inwerken. Het contact met kleding vermijden. Het sachet en de tube daarna opnieuw goed afsluiten (met plakband). Na 45 minuten het mengsel met ruim lauwwarm water grondig afspoelen. Indien tijdens de inwerktijd of de daarop volgende 48 uur reacties zichtbaar zijn, gebruik dan het product niet.

In het geval dat, tijdens het kleuren/blonderen;
– Een jeukend gevoel, een brandend gevoel of roodheid/verkleuring optreedt of zichtbaar wordt, dient u onmiddellijk met het gebruik van de haarverf te stoppen. Dit is namelijk een indicatie dat er een (zware) allergische reactie kan optreden. Voordat u opnieuw het product gebruikt eerst een huidarts raadplegen en zijn of haar aanwijzingen opvolgen.
– Een snel uitbreidende roodheid/verkleuring van de huid, duizeligheid, misselijkheid, kortademigheid, opzwellen van het gebied rondom de ogen of het gezicht optreedt het product onmiddellijk uitspoelen en een arts raadplegen. Neem contact op met de fabrikant.

Indien na het gebruik van het product of in de daaropvolgende dagen symptomen optreden zoals jeuk of irritatie aan de huid of hoofdhuid, een rode verkleuring van de huid of hoofdhuid, opzwellen van het gebied rondom de ogen of het gezicht, blaarvorming op de huid of hoofdhuid, dient u onmiddellijk een arts te raadplegen en contact op te nemen met de fabrikant.